Alderweireld na gelijkspel Antwerp – RWDM: “Maar één ploeg die wilde voetballen”

Alderweireld na gelijkspel Antwerp – RWDM: “Maar één ploeg die wilde voetballen”

24-09-2023 13:02
6

Toby Alderweireld, de aanvoerder van Royal Antwerp FC, blikt terug op het 0-0 gelijkspel tegen promovendus RWDM. Alderweireld baalt stevig van het gelijke spel tegen RWDM, volgende de verdediger was het een belangrijke match tegen RWDM. Antwerp kreeg twee penalty’s tegen RWDM, maar vanaf de stip werd spits Vincent Janssen twee keer gestopt door doelman Theo Defourny.

Alderweireld geeft aan dat Antwerp altijd had moeten winnen van RWDM. “We hadden vandaag altijd moeten winnen, punt. Er was maar één ploeg die wilde voetballen op het veld. In de tweede helft moest er een goal vallen”, citeert Sporza Alderweireld.

Alderweireld vond het een belangrijke wedstrijd met Antwerp tegen RWDM. Volgens de verdediger was het extra belangrijk na de verliespartij tegen Barcelona in de Champions League. “Het was belangrijk om te winnen, zeker na de teleurstelling van dinsdag”, besluit Alderweireld.

Door het gelijkspel van Antwerp tegen RWDM heeft The Great Old nu twaalf punten behaald na zeven gespeelde matchen. Woensdag heeft Antwerp een inhaalmatch in verband met het Europees voetbal. De match belooft een aardige uitdaging, Antwerp neemt het dan op tegen KAA Gent.