Spaanse media: 'Antwerp begon sterk, maar werd overspoeld door de Barça-lawine'

Spaanse media: 'Antwerp begon sterk, maar werd overspoeld door de Barça-lawine'

20-09-2023 07:15 Laatste update: 20:06
42

Voor Royal Antwerp FC was het niet het debuut waar op werd gehoopt. De ploeg ging frivool van start, maar het in vorm verkerende Barcelona was een maatje te groot. VoetbalPrimeur.be werpt een blik op de Spaanse media.

‘Ondanks dat Antwerp 73e staat op de UEFA-ranglijst, toonde Barça zich gisteravond wederom als een dominante ploeg in Europa en behaalde een 5-0 overwinning die verder reikt dan het scorebord zelf. Barça laat een voetbalprogressie zien die vorig jaar onmogelijk leek. Mede omdat ze toen niet over talenten als João Felix beschikten’, schreef het Spaanse AS.

Marca sloot daarbij aan. ‘De mannen van Xavi beginnen aan de groepsfase met een overtuigende zege op Antwerp, waarin Felix opnieuw opviel. Barcelona mag dromen’, pende Marca. ‘Uit de loting bleek al dat Barcelona geluk had. Het eerste duel bevestigde die voorspelling. Het verzet van de troepen van Van Bommel was van korte duur. Antwerp leek op een team uit het tweede rijtje in LaLiga. Ze probeerden balbezit te houden, maar na de 1-0 trok Antwerp zich terug richting eigen doel. Het spel van Barcelona was geweldig. Dit resultaat doet dromen van een prachtige prestatie dit seizoen in de Champions League.’

'De Wembley-trein begint met een feest', kopte Mundo Deportivo. 'Barcelona is terug in de Champions League. De rentree was er een met goed spel en veel potentie in de aanval. Barcelona wil naar Wembley en dat kan; de 5-0 zege tegen het bescheiden Antwerp is een voorteken.' Verder was er veel lof voor Felix. 'Hij liet het geld uit Saudi-Arabië links liggen en pakt nu bij Barcelona zijn momentum.' Tot slot kreeg Antwerp nog een compliment, al was dat kort. 'Antwerp kwam naar Spanje om te voetballen. De ploeg van Van Bommel wilde 'plezieren' en imponeerde zelfs kortstondig met lang balbezit. De vreugde duurde echter slechts tien minuten. Terug naar Vlaanderen. Antwerp wilde wel, maar kon niet.’

Sport ES constateerde ook dat Antwerp goed aan de match begon. ‘Een Antwerp dat sterk met balbezit begon, werd uiteindelijk overspoeld door de Barça-lawine. João Félix is gekomen om een verschil te maken en de Europese hoop te herstellen. De Portugees is een balvirtuoos, een voetballer die het hele stadion sprakeloos kan maken, dat overigens steeds dichter bevolkt raakt’, aldus Sport ES, dat net als de andere media lyrisch is over Felix.

De Great Old speelt de komende Champions League-match op 4 oktober tegen Shaktar Donetsk in eigen huis. Die match wordt om 18.45 gespeeld. Beide ploegen gaan voor hun eerste punten. Shaktar Donetsk verloor namelijk van FC Porto met 1-3.