Ook Italië valt in zwijm voor Nusa: ''Chaoscreator' die elk record breekt'

Ook Italië valt in zwijm voor Nusa: ''Chaoscreator' die elk record breekt'

13 september - 13:18 Laatste update: 13:18
6

Antonio Nusa komt tot volle wasdom. De Noorse buitenspeler is als een speer aan het seizoen begonnen bij Club Brugge, liet tussendoor een monsterbod van Chelsea FC aan zich voorbijgaan en liet zich de voorbije dagen ook bij zijn nationale ploeg opmerken. Zelfs in Italië fonkelt zijn ster intussen fel.

Transferspecialist Gianluca di Marzio breekt op zijn eigen website een lans voor Nusa, 'de 'chaoscreator' die elk record breekt', zoals de titel bij het stuk luidt. De Italiaanse journalist herinnert eraan dat Nusa nog maar achttien jaar jong is, maar wel al geregeld van zich liet spreken. Zo staat hij nog steeds te boek als de eerste speler uit geboortejaar 2005 (of later) die wist te scoren in de Champions League. Dat flikte hij vorig seizoen op bezoek bij FC Porto.

Ook in zijn eerste wedstrijden voor de Noorse A-ploeg was Nusa alomtegenwoordig, met één doelpunt en drie assists als resultaat. 'Nusa heeft een perfecte gift voor het hedendaagse voetbal: zich snel laten opmerken in weinig tijd. Zijn rijk van 'chaos' is nog maar net aangebroken', klinkt het lovend. 

Intussen circuleert een foto op sociale media die de nieuwe status van Nusa kracht bij zet. Daarop zit de Brugse flankaanvaller tussen grootheden Erling Braut Haaland en Martin Odegaard in. Het mag duidelijk zijn: het Noorse voetbal gaat enkele opwindende jaren tegemoet.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s