Saibari maakte aardbeving van dichtbij mee: 'Het ging van links naar rechts'

Saibari maakte aardbeving van dichtbij mee: 'Het ging van links naar rechts'

11-09-2023 21:33

Ismael Saibari maakte de aardbeving in Marokko van dichtbij mee. De speler van PSV, die in de jeugd nog speelde voor KRC Genk en RSC Anderlecht, zit voor het eerst bij de selectie van Marokko en zou zijn debuut gaan maken tegen Liberia. Het duel, dat in Agadir zou worden gespeeld, werd uiteindelijk uitgesteld.

Agadir ligt ongeveer tweehonderd kilometer van Ighil, het epicentrum van de aardbeving. Toch voelde Saibari de beving in het hotel, zo vertelt hij tegenover ESPN. "Het gaat goed met iedereen in het team, maar er was wel een schrikmoment. Op een gegeven moment ging het gebouw trillen. Het ging van links naar rechts. Daarna kregen we al snel video's doorgestuurd. Dat waren hartverscheurende beelden."

Inmiddels heeft de aardbeving al aan meer dan dertienhonderd mensen het leven gekost. "Iedereen is verdrietig. Het doet pijn om je landgenoten zo te zien. Ook omdat het zo dichtbij is. Het is heel pijnlijk en verdrietig en mijn medeleven gaat uit naar alle nabestaanden."

De spelers van Marokko zitten momenteel aan de buis gekluisterd en wachten op nieuws van het thuisfront. "Iedereen ontvangt updates die met elkaar worden gedeeld. Niet iedereen spreekt Arabisch. Diegene die dat wel kunnen, delen alles mee met de rest. Het is heel heftig."