Concurrent Verbruggen bij Oranje afgemaakt: 'Ik vond het pijnlijk en bijna gênant'

Concurrent Verbruggen bij Oranje afgemaakt: 'Ik vond het pijnlijk en bijna gênant'

11-09-2023 15:04

Hans Kraay Jr. heeft geen goed woord over voor de prestatie van Mark Flekken bij Oranje zondagavond. De doelman gaf een aantal risicovolle ballen tijdens de opbouw en daar is de analist niet van onder de indruk. Volgens Kraay was het zelfs een tikkeltje genant. Flekken is de concurrent van Bart Verbruggen (ex-Anderlecht).

"Ik vond het heel pijnlijk", vertelt Kraay bij ESPN over de wedstrijd van Flekken tegen Ierland. "Ik vond het bijna gênant hoe risicovol hij opbouwde. Flekken is een goed meevoetballende keeper, zeggen ze allemaal, maar een goed meevoetballende keeper heeft de plicht om deze bal op Frenkie nooit in te spelen. Het is iemand die in zijn nek gebeten wordt."

Flekken zal volgens Kraay hebben gedacht dat Frenkie wel iets kon met zijn pass, maar dat ziet de analist heel anders. "Ook al is het Frenkie. Dit is echt ongelooflijk. Wat denkt Flekken nou dat Frenkie hiermee kan? Frenkie kun je veel eerder inspelen dan iemand anders, maar ook Frenkie kan helemaal niks met die bal. Hij wil voetballen, maar Flekken is honderd procent fout hier."