Southgate over steunpilaar bij Engeland: Heb twee keer voorkomen dat hij stopte

Southgate over steunpilaar bij Engeland: "Heb twee keer voorkomen dat hij stopte"

11-09-2023 10:56
1

Kyle Walker speelde al 77 interlands voor Engeland, maar zonder bondscoach Gareth Southgate waren dat er waarschijnlijk een stuk minder geweest. De Engelse trainer vertelt in The Guardian, dat hij de back van Manchester City meerdere malen heeft om moeten praten om niet te stoppen.

"Ik heb twee keer kunnen voorkomen dat hij stopte", vertelt Southgate over de gedachtes van Walker, de ploegmaat van Rode Duivels Kevin De Bruyne en Jérémy Doku. "Ik denk dat hij het geweldig vindt om hier te zijn. Hij wilde doorgaan en denkt nu na over hoeveel interlands hij kan halen. Hij is cruciaal voor ons. Als we het hebben over spelers van wereldklasse in hun positie, dan is hij waarschijnlijk een van hen. Ik denk dat hij zich niet realiseerde hoe belangrijk hij voor ons is."

Ook doelman Jordan Pickford noemt Walker de beste rechtsback ter wereld, maar de doelman van Everton is ook erg tevreden over zijn eigen vorm. "Zijn snelheid tegen Mikhaylo Mudryk en wedstrijden tegen Kylian Mbappé. Hij moet de snelste zijn, er is geen twijfel." Wat betreft het eigen spel van Pickford, is de doelman ook erg blij. "Ik denk dat ik op dit moment in de beste vorm van mijn leven ben", vertelt de 29-jarige doelman die 55 interlands speelde.