Estland heeft geen verhaal tegen Zweden en gaat stevig onderuit

09-09-2023 19:47

In de groep van onze Rode Duivels stonden ook Estland en Zweden tegenover elkaar. Voor de bezoekers uit Zweden werd het uiteindelijk ook een makkelijke 0-5 overwinning.

De Zweden waren de favoriet om de driepunter te pakken en konden die status waarmaken door al snel het balbezit op te eisen. Estland had het moeilijk tegen de grote namen van Zweden, die een beroep deden op onder andere Isak, Kulusevski en Lindelöf.

Na achttien minuten voetballen was het al raak voor Zweden, dat via Gyökeres op voorsprong kwam. Nog voor rust wisten Kulusevski en Isak met de 0-2 en 0-3 de wedstrijd al helemaal in het voordeel van Zweden te beslissen. In de tweede helft hadden de bezoekers ook nog wat kansen en werd het via Quaison en Claesson nog 0-5.

Zweden pakt door die zege de tweede overwinning in de kwalificatiecampagne en heeft zes punten gepakt uit vier partijen, vier minder dan leiders België en Oostenrijk. Estland blijft na vier partijen steken op één punt.