Van Bommel over vergelijking met vader: Toen ik jong was wel eens last van gehad

Van Bommel over vergelijking met vader: "Toen ik jong was wel eens last van gehad"

9 september - 10:48

Je eerste stappen zetten in de voetbalwereld als de 'zoon van' Mark is niet altijd even makkelijk, erkent Ruben van Bommel. Terwijl zijn vader furore maakt als trainer van Royal Antwerp FC, is zoonlief bezig aan het jaar van de doorbraak. De vleugelaanvaller van AZ had soms last van de vergelijking, maar is anno 2023 vooral erg trots. 

De negentienjarige Van Bommel is dit seizoen tot nu toe een van de grote revelaties bij AZ. Zijn stormachtige ontwikkeling gaat ook gepaard met een hoop media-aandacht, waarin vaak oog is voor het feit dat hij met vader Mark en opa Bert van Marwijk uit een echt voetbalgezin komt. 

De vergelijking met zijn vader stoorde hem vroeger nog wel eens. "Ik denk dat ik er zoveel mee te maken heb gehad, dat ik nu wel weet hoe ik ermee moet omgaan", aldus Van Bommel, die vrijdagavond tegen de leeftijdgenoten van Moldavië zijn debuut maakte voor Jong Oranje (3-0 winst). "Toen ik jong was, heb ik er wel eens last van gehad. Op school, op het voetbalveld: je wordt altijd vergeleken met je vader. Met die naam en m’n opa krijg je altijd extra aandacht. Als je een doelpunt maakt, wordt dat net even wat meer belicht dan bij een ander", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf

"Men zal het er altijd over hebben, dat weet ik nu inmiddels, maar dat heeft ook een reden. En die maakt me trots", besluit de talentvolle vleugelaanvaller, die komende dinsdag met Jong Oranje op bezoek gaat bij Noord-Macedonië. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s