Vanderhaeghe over terugkeer naar België: Altijd een beetje pech gehad

Vanderhaeghe over terugkeer naar België: "Altijd een beetje pech gehad"

07-09-2023 12:44
3

Yves Vanderhaeghe is momenteel coach van Al-Faisaly, een club uit de Saoedische tweede afdeling. Een terugkeer naar België is nog niet voor morgen, geeft Vanderhaeghe aan bij Sporza.

"Ik blijf het Belgische voetbal vanop een afstand volgen, maar het kan best zijn dat ik nu aan reeks omzwervingen in het buitenland ben begonnen", aldus Vanderhaeghe. "En hoe lang dit avontuur zal duren? Geen idee. Daarom blijf ik uiteraard zoveel mogelijk op de hoogte van wat er allemaal in het Belgische voetbal gebeurt, maar ik weet ook dat ik er wellicht niet snel weer aan de bak zal komen."

Vanderhaeghe is namelijk al verschillende keren ontslagen in België. "Mijn vorige verhalen als trainer zijn in België nooit echt positief geëindigd. Ik heb altijd wel een beetje pech gehad door in een club terecht te komen die het financieel wat moeilijker had. Net dan ben ik er telkens in geslaagd om die ploeg te redden van de degradatie, maar in het daaropvolgende seizoen stond ik na hooguit tien speeldagen alweer op straat."

Al-Faisaly gaat dit seizoen overigens vol voor de promotie naar de Saudi Pro League. Naar eigen zeggen kan Vanderhaeghe is dat geval zijn salaris verdubbelen.