Debast: Bij Anderlecht blijven is geen stap achteruit, nog leren van Vertonghen

Debast: "Bij Anderlecht blijven is geen stap achteruit, nog leren van Vertonghen"

06-09-2023 13:16
2

Zeno Debast blijft nog minstens een half jaar aan boord bij RSC Anderlecht. De talentvolle verdediger werd nochtans stevig het hof gemaakt, vooral door het Nederlandse PSV. Uiteindelijk viel er geen overeenkomst uit de bus. Die mislukte transfer laat geen sporen na bij de hoofdrolspeler.

Debast kreeg op zijn persconferentie bij de Rode Duivels vragen over de episode met PSV. Er was wel degelijk diepgaand contact tussen de verschillende partijen. "Misschien was dit het juiste moment voor een transfer, maar ik wil vooral de juiste stap zetten. En voor een deal moet je met drie partijen akkoord gaan", beseft de Anderlecht-verdediger volgens Het Laatste Nieuws.

Misschien was Debast in de eerste dagen na die afgeketste onderhandelingen wat ontgoocheld, maar intussen is de knop omgedraaid. "Bij Anderlecht blijven is geen stap achteruit. Ik kan nog altijd veel leren aan de zijde van Jan Vertonghen", verwijst Debast naar zijn vaste maatje in het hart van de paars-witte defensie.

Verder is Debast niet zozeer bezig met een transfer. Dat Anderlecht vijftien miljoen euro vroeg, laat hem koud. "Over mijn transferprijs kan ik weinig zeggen, dat is aan de club." Tot slot is er met het bestuur in Brussel niets afgesproken over een vertrek in de toekomst, verzekert hij.