Verklaring van Rubiales na kus: 'Ik heb geleden onder een lynchpartij'

Verklaring van Rubiales na kus: 'Ik heb geleden onder een lynchpartij'

2 september - 11:55
4

Luis Rubiales heeft in een uitgebreide verklaring gereageerd op de gigantische controverse die er rondom hem ontsond na aanleiding van zijn grensoverschrijdende gedrag enkele momenten na WK-zege van Spanje. De Spaanse voetbalzitter erkent fouten te hebben gemaakt, maar geeft ook aan boos te zijn. 

Rubiales zoende na de WK-finale Spaans international Jennifer Hermoso op de mond. Dat zorgde voor ontzettend veel ophef. Rubiales werd verzocht op te stappen, zijn moeder ging in hongerstaking en in Spanje staan de kranten er twee weken later nog steeds vol mee. Rubiales heeft nu na een radiostilte in een 715 woorden lange verklaring van zich laten horen.

'Op 20 september heb ik een paar duidelijke fouten gemaakt. Daar heb ik enorm spijt van', aldus de 46-jarige Spaanse voetbaldirecteur op X, voorheen Twitter. 'Ik heb al om vergiffenis gevraagd en ik doe dat nog een keer, met nederigheid. Ook na het winnen van het WK is van leiders in de sport voorbeeldig gedrag vereist. Dat was het mijne niet. Ik wil daar nogmaals mijn excuses voor aanbieden', vervolgt Rubiales, die vervolgens van zich afbijt. 

'De spontaniteit en vrolijkheid van het moment leidde ertoe dat we iets deden met wederzijds goedkeuren, een product van groot enthousiasme. Er was nooit sprake van agressie, er was nog geen spoortje van discomfort. We ervaarden allebei vreugde in overvloed. Ik herhaal: dat was met wederzijdse instemming. Het pertinente bewijs van wat er op het podium gebeurde toont dat ook aan. Dat zijn geen meningen, maar duidelijke fuiten', zo is te lezen. 

Rubiales geeft aan zich een slachtoffer te voelen. 'Ik heb geleden onder een lynchpartij vanuit de politiek en media die geen enkel precedent kent. Niet alleen in eigen land, maar wereldwijd. Ik zal doorgaan om mijzelf te verdedigen. Ik wil een bericht sturen aan alle goede mensen in ons land en daarbuiten. Ook aan de vrouwen die écht zijn aangevallen. Je moet niet proberen om een man, of een vrouw, ten val te brengen zonder een eerlijk proces', besluit hij. Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s