''Here we go': transfersaga ten einde, Amrabat (ex-Club Brugge) naar Man Utd'

''Here we go': transfersaga ten einde, Amrabat (ex-Club Brugge) naar Man Utd'

01-09-2023 15:10 Laatste update: 15:11
3

Het hoge woord is eruit: Sofyan Amrabat (ex-Club Brugge) gaat Fiorentina verruilen voor Manchester United. Op Deadline Day hebben alle betrokken partijen een akkoord bereikt, meldt transferspecialist Fabrizio Romano.

United had Amrabat sinds juli al op de korrel. VoetbalPrimeur wist destijds te melden dat The Mancunians in gesprek waren met de entourage van de 27-jarige middenvelder. Ruim anderhalve maand later, op Deadline Day, is er een akkoord bereikt. Amrabat vertrekt via een opvallende constructie naar Old Trafford. United huurt de Marokkaans international voor één seizoen voor tien miljoen euro, waarna de Engelse grootmacht een optie tot koop van twintig miljoen euro heeft, plus vijf miljoen euro aan bonussen.

Amrabat reist vrijdag nog af naar Manchester om een medische keuring te ondergaan. In Engeland wordt Amrabat herenigd met manager Erik ten Hag, met wie hij samenwerkte bij FC Utrecht.

Fiorentina nam Amrabat in de zomer van 2020 voor 19,5 miljoen euro over van Hellas Verona. De voormalig speler van Utrecht, Feyenoord en Club Brugge speelde in totaal 107 officiële wedstrijden voor La Viola.