'Bonucci (36) gaat Juventus verlaten voor avontuur in Bundesliga'

'Bonucci (36) gaat Juventus verlaten voor avontuur in Bundesliga'

31-08-2023 14:44 Laatste update: 13:46

Leonardo Bonucci gaat zijn loopbaan vervolgen bij Union Berlin. Dat melden verschillende Italiaanse media, waaronder Sky Italia. Bonucci mag vertrekken bij Juventus en lijkt in Berlijn een éénjarig contract te ondertekenen.

Ruim twee weken geleden kwam al naar buiten dat Union Berlin gesprekken voerde met Bonucci. Die hebben ook wat opgeleverd: de 36-jarige routinier maakt op korte termijn de overstap naar de Bundesliga-club. De Italiaan zal vrijdag al gekeurd worden bij Union. Daarna ondertekent hij een éénjarig contract, met mogelijk een optie voor nog een seizoen.

Bij Juventus had Bonucci nog een éénjarig contract, maar daar was hij niet meer welkom bij het eerste elftal. Bij Union kan Bonucci een verdedigingsduo gaan vormen met Danilho Doekhi, die afgelopen seizoen veel indruk maakte in Duitsland.

Eerder deze zomer werd Bonucci ook nog even gelinkt aan Ajax. De stopper zou zijn aangeboden in Amsterdam en zelf ook wel oren hebben gehad naar een overgang, maar Sven Mislintat zag een transfer niet zitten. Saillant detail: enkele maanden geleden knikkerde Union Berlin Ajax nog uit de Europa League.