The Athletic: Ajax moet veel hogere transfersom betalen voor Almada dan gedacht

The Athletic: Ajax moet veel hogere transfersom betalen voor Almada dan gedacht

25-08-2023 18:44 Laatste update: 18:51
1

Als Ajax aan de haal wil gaan met Thiago Almada, zal het een stuk meer moeten betalen dan aanvankelijk werd gemeld. Dat stelt The Athletic, dat een vraagprijs van een kleine 27 miljoen euro noemt.

Vrijdag werd duidelijk dat Ajax interesse heeft in Almada als opvolger van Mohammed Kudus. The Athletic bevestigt dat. Waar in Nederland werd gesproken over een mogelijke transfersom van vijftien miljoen euro, stelt het kwaliteitsmedium dat Ajax een stuk dieper in de buidel wil tasten. Atlanta United, de club van Almada, wil een bedrag dat rond het MLS-transferrecord ligt. Dat zou betekenen dat Ajax zo'n 29 miljoen dollar, omgerekend 26,7 miljoen euro, moet betalen.

Anderhalf jaar geleden tikte Atlanta United zelf nog 14,5 miljoen euro af om Almada te strikken. Sindsdien is de Argentijn een van de grote uitblinkers in de MLS en wereldkampioen met zijn land geworden. Daardoor zullen de Amerikanen hem niet voor een zacht prijsje laten gaan, stelt The Athletic. Atlanta wil Almada zelfs het liefst behouden, al kan dat bij mooie biedingen gaan veranderen.

Tot dusver zijn er informele gesprekken gevoerd door tussenpersonen over een Ajax-transfer van Almada. De Amsterdammers hebben nog geen officieel bod uitgebracht. Eerder deze zomer werd de aanvallende middenvelder annex buitenspeler al aangeboden bij Feyenoord, maar al snel werd duidelijk dat de Rotterdammers financieel niet in staat waren om hem aan te trekken.