De laatste zomerpromo's: Antwerp zit nog met ballast, met Frey als buitenkansje

De laatste zomerpromo's: Antwerp zit nog met ballast, met Frey als buitenkansje

24 augustus - 13:30 Laatste update: 14:24
14

Over een tweetal weken, op woensdag 6 september om precies te zijn, sluit de zomermercato in onze contreien onherroepelijk haar poorten. Er schiet dus niet zoveel tijd meer over om zaakjes te doen, ook niet aan uitgaande zijde. Sommigen zijn volop op zoek naar een nieuw perspectief, anderen bidden nog op die langverwachte toptransfer. VoetbalPrimeur.be overloopt welke mogelijke vertrekkers er nog in de gang staan bij de Belgische topclubs. In deze tweede aflevering: Royal Antwerp FC.

Al uitgezwaaid
Suikernonkel Paul Gheysens kan niet voor eeuwig geld blijven toestoppen, zeker niet nu de teugels van de Financial Fair Play strakker worden aangespannen. De voornaamste opdracht voor Royal Antwerp FC is dan ook om zelfbedruipend te worden. In afwachting van de uitbreiding van het stadion (die volledig in het slop zit) zijn transferklappers de aangewezen weg. Gaston Avila en Willian Pacho gaven het goede voorbeeld. Meer dan twintig miljoen euro ophalen voor twee jonge verdedigers, dat is bijzonder goed geboerd. Verder nam The Great Old afscheid van overbodige krachten of jongens die vorig seizoen door blessures ver werden teruggeslagen, zoals Pieter Gerkens en Koji Miyoshi.

Vertrekkers tot dusver:
Gaston Avila (Ajax), Alexis De Sart (RWDM), Pierre Dwomoh (RWDM, verhuurd), Viktor Fischer (gestopt), Pieter Gerkens (KAA Gent), Faris Haroun (gestopt), Laurit Krasniqi (Roda JC, verhuurd), Koji Miyoshi (Birmingham City), Willian Pacho (Eintracht Frankfurt), Calvin Stengs (via OGC Nice naar Feyenoord)

Opgehaalde transfersom: 21,85 miljoen euro

Welke promo's heeft Antwerp nog in de aanbieding?
Na Avila lijkt er geen enkele basispion meer op vertrekken te staan, al blijft het een slag om de arm houden in het geval van Jean Butez. Of Antwerp zich langs AEK Athene richting Champions League knokt, zou wel eens doorslaggevend kunnen zijn in dat verhaal. Voor het overige kan Marc Overmars zich voornamelijk bezig houden met nog wat ballast naar de uitgang te begeleiden. 

Al klinkt 'ballast' misschien te denigrerend. Frank Boya, Dorian Dessoleil, Michael Frey en Birger Verstraete zijn immers één voor één spelers die hun strepen al verdiend hebben in de Jupiler Pro League. Vooral Frey, toch een geduchte doelpuntenmaker, zou goed in de markt moeten liggen. Maar stelt hij geen te hoge eisen? In ieder geval zouden heel wat Belgische clubs uit het rechterrijtje hem of één van die andere drie kunnen gebruiken. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s