OFFICIEEL: Barcelona grijpt mis: gewilde Silva breekt contract open bij City

OFFICIEEL: Barcelona grijpt mis: gewilde Silva breekt contract open bij City

24-08-2023 08:11
2

Bernardo Silva blijft speler van Manchester City. Daarmee maakt de Portugees een einde aan alle transfergeruchten. FC Barcelona hoopte hem in te lijven, maar grijpt nu definitief mis. 

Silva had bij City nog een contract voor twee jaar. Daar heeft hij nu een extra jaar aan vastgeplakt, waardoor hij tot medio 2026 onder contract staat bij de treble-winnaar van afgelopen seizoen. De nieuwe verbintenis is een hard gelag voor Barcelona. De Spaanse grootmacht was de afgelopen week druk bezig om hem los te weken bij City.  

Naar verluidt hadden Joan Laporta en sportief directeuren Mateu Alemany en Deco al groen licht gegeven voor de deal. City bleek echter sneller en slagvaardiger in de contractonderhandelingen. Silva, die sinds 2017 al 308 wedstrijden voor City speelde, is dolblij met zijn langere verblijf in het blauwe gedeelte van Manchester. "Ik heb een fantastische tijd hier gehad, en ik ben blij dat ik mijn tijd hier kan verlengen. Het winnen van de treble was erg speciaal. Het is prettig om deel uit te maken van een ploeg die zo hongerig is."

Laporte
Waar Silva blijft, geldt dat niet voor Laporte. De centrale verdediger heeft zijn afscheid aangekondigd bij City. Volgens de laatste berichtgeving van Fabrizio Romano gaat hij aan de slag bij Al Nassr. Hij zou zijn medische keuring al hebben doorstaan en lijkt daarmee ploeggenoot te worden van Cristiano Ronaldo.