‘Origi wil weg bij AC Milan, opties uit Frankrijk, Engeland, Italië en S-A’

‘Origi wil weg bij AC Milan, opties uit Frankrijk, Engeland, Italië en S-A’

22-08-2023 12:44 Laatste update: 24-08-2023 09:45
2

Is Divock Origi terug op weg naar de Premier League? De Rode Duivel zou niet langer in de plannen van Pioli zitten. Origi kwam dan ook niet in actie in Milans eerste Serie A wedstrijd van het seizoen tegen Bologna.

De gratis transfer van Origi van Liverpool FC in de zomer van 2022 leek een koopje voor AC Milan. Maar een jaar later lijken de Rode Duivel en AC Milan niet echt een goed huwelijk te zijn. Het was al geen verrassing dat hij niet bij de selectie zat voor de Amerikaanse tour deze zomer, maar het was nog minder een verrassing dat hij thuisbleef voor de eerste Serie A-wedstrijd van het seizoen, bij Bologna. 

Pioli rekent niet langer op de voormalige Liverpool-speler en een vertrek lijkt nu onvermijdelijk en de beste oplossing voor beide partijen. Met zijn 28 jaar en na jarenlang de supersub van Jürgen Klopp te zijn geweest bij Liverpool, moet Origi eindelijk een club vinden waar hij een vaste waarde is. 

Er zijn niet veel geïnteresseerden voor de Belg. Er is interesse uit Saoedi-Arabië, maar Origi heeft alle aanbiedingen uit de Golfstaat afgewezen. Volgens La Gazzetta dello Sport blijft een terugkeer naar de Premier League daarom de meest plausibele optie.

West Ham was naar verluidt geïnteresseerd in hem als vervanger van Scamacca, maar heeft inmiddels de deur voor hem dichtgegooid. Sheffield United lijkt nu een oogje op hem te hebben. De onlangs gepromoveerde ploeg heeft het moeilijk in de aanval en zou een spits van Origi's kaliber en ervaring goed kunnen gebruiken. 

Update: Volgens journalist Sacha Tavolieri heeft Divock Origi beslist dat hij weg wil bij AC Milan. Er zijn opties vanuit Frankrijk, Engeland, Italië en hoe kan het ook anders Saudi-Arabië.