'Rits mogelijk meteen in de basis bij Anderlecht, Lonwijk is twijfelachtig'

'Rits mogelijk meteen in de basis bij Anderlecht, Lonwijk is twijfelachtig'

18-08-2023 21:19
3

Zondag ontvangt RSC Anderlecht in de Jupiler Pro League KVC Westerlo. Bij paars-wit is Mats Rits speelgerechtigd. De kans is groot dat de middenvelder meteen in de basis start bij paars-wit.

Rits kwam deze week over van Club Brugge. Anderlecht zocht naar een extra aanjager op het middenveld en vond die met Rits. "Mats stond al even bovenaan onze verlanglijst, hij heeft het juiste profiel voor ons”, noteerde Het Laatste Nieuws uit de mond van Brian Riemer.

Doet de trainer van Anderlecht meteen een beroep op Rits? “Of hij zondag tegen Westerlo meteen start? Hij kent de competitie, heeft zich al goed geïntegreerd in de groep en is topfit. Dus: misschien”, probeerde Riemer nog een beetje de boot af te houden.

Bij Anderlecht maakt Zeno Debast mogelijk weer zijn rentree in de basis. De verdediger is/was in beeld bij PSV en ontbrak afgelopen weekend tegen STVV (0-1). Volgens HLN is Justin Lonwijk dan weer twijfelachtig. De Nederlandse huurling heeft last van overbelasting.

Anderlecht begint aan het duel van zondag met een 6 op 9. Westerlo heeft momenteel 1 op 9 en wacht dus dit seizoen nog op zijn eerste zege.