Gerkens na Pogon – Gent: Direct scoren dan killen we misschien de match

Gerkens na Pogon – Gent: "Direct scoren dan killen we misschien de match"

17-08-2023 21:53

Pieter Gerkens, de middenvelder van KAA Gent, reageert na de verliespartij tegen Pogon Szczecin. Gent verloor uit met 2-1, maar is toch door naar de Play-Offs van de Conference League omdat de thuismatch met maar liefst 5-0 werd gewonnen. Gerkens legt uit waar het volgens hem misging tegen Pogon.

Gerkens vertelt dat Gent van tevoren al wist dat het niet zo gemakkelijk zou worden als de vorige keer. We wisten dat het vandaag niet zo makkelijk ging worden als vorige week. Eerste helft waren we te slordig waardoor we niet in ons spel kwamen. Tweede helft hebben we het iets beter gedaan. Iets meer kansen gecreëerd. We speelden iets meer open, vandaar ook die twee tegendoelpunten. Jammer”, deelt Gerkens via de officiële kanalen van Gent.

Gerkens wordt vervolgens gevraagd of het aan de efficiëntie van Gent lag waardoor de ploeg niet wist te winnen. “Ja inderdaad, in de tweede helft hebben we voldoende kansen gehad en een paar goede ook, maar dan moet hij er ook ingaan. Als je direct kan scoren dan killen we misschien die wedstrijd. Dat hebben we vandaag niet gedaan, waardoor zij altijd het gevoel hebben gehad dat ze konden winnen”, vertelt Gerkens.

Gerkens wordt vervolgens gevraagd of Gent hier niet al te veel conclusies aan moet vastbinden. “Nee zeker niet, goed voor iedereen die minuten heeft kunnen maken, waaronder mezelf. Natuurlijk wil ik liever niet verliezen, maar we zijn wel door naar de volgende ronde dus laten we er niet te veel aan tillen”, besluit Gerkens.