Club Brugge wint opnieuw eenvoudig van IJslandse Akureyri

17-08-2023 21:58 Laatste update: 22:11
70

Club Brugge heeft opnieuw weinig tegenstand gekregen van Akureyri. Club Brugge weet opnieuw met dezelfde cijfers te winnen, het wordt uit bij Akureyri 1-5 voor Blauw-Zwart. De manschappen van Ronny Deila weten zich zo zeer gemakkelijk te plaatsen naar de laatste Play-Offs voor de groepsfase van de Conference League. Spits Roman Yaremchuk kende een zeer sterke avond, hij wist een hattrick te maken.

De scheidsrechter floot voor de eerste keer tussen Akureyri en Club Brugge. Blauw-Zwart eiste direct het balbezit op en wist al na 7 minuten te scoren. Dedryck Boyata scoorde in zijn eerste zeven officiële speelminuten van het seizoen. Odoi dwong de doelman tot een redding en Boyata scoorde in de rebound. Er was geen VAR, waardoor er niet kon worden gecontroleerd op buitenspel.

Club Brugge kwam weer dominant voor de dag, het bleef kansen regenen. In de dertigste minuut stopte de kansenstorm even, maar voor de rust wist Club Brugge toch nog aan te zetten. Skoras maakte een zeer fraai doelpunt in de 46e minuut. Een afgeslagen bal kwam precies voor de voeten van Skoras, de speler mikte hem in een keer via een boog in het doel.

De tweede helft begon zeer kalm, het was meer dan duidelijk dat het onmogelijk was voor Akureyri om nog iets in te brengen. De ploeg moest immers zesmaal scoren en in de 57e minuut was het Club Brugge die dat weer deed. Roman Yaremchuk maakte de 0-3, hij werd op zijn wenken bediend door Onyedika.

In de 60e minuut deden de IJslanders wat terug, Petersen zette Akureyri op het scorebord en tekende voor de 1-3. Nog geen zes minuten later was het opnieuw spits Yaremchuk die namens Blauw-Zwart toesloeg. Yaremchuk strafte een fout genadeloos af door de bal vervolgens over de keeper heen te chippen.

Yaremchuk zijn honger was nog niet gestild. De spits zorgde in de 76e minuut voor de 1-5. Na een voorzet van Vermant wist Yaremchuk opnieuw de doelman te verschalken. Hierdoor tekende Yaremchuk voor een hattrick. De Cuyper was nog dicht bij de 1-6, maar de wedstrijd eindigt met dezelfde score als de heenmatch.