“Union is nergens bang voor en gaat dit seizoen gewoon opnieuw voor de titel”

“Union is nergens bang voor en gaat dit seizoen gewoon opnieuw voor de titel”

16-08-2023 11:59
10

Union Saint-Gilloise is het seizoen nagenoeg perfect begonnen. Met drie overwinningen uit evenveel wedstrijden staat Union nu op gelijke hoogte met KAA Gent. In La Tribune werpt voormalig Anderlecht-man Philippe Albert een blik op de prestaties van Union. 

De analist bij RTBF is erg onder de indruk van de Brusselse club. "Ze zijn veel vaste krachten kwijt en het lijkt alsof er niets is veranderd. Zowel inhoudelijk als qua resultaten... Het is ongelooflijk," zei Albert.

Dennis Eckert, die vorig seizoen slechts 2 doelpunten maakte in 8 wedstrijden, heeft zichzelf veranderd, net als andere spelers aan de kant van Union. De Duitse spits is momenteel topscorer van de Belgische competitie met 4 doelpunten. "Eckert is sinds het begin van het seizoen schitterend aan het spelen”, aldus Albert. “Union is Bart Nieuwkoop kwijt en Casper Terho vervangt hem op rechts. Ze zijn nergens bang voor en gaan nog steeds voor de titel.”

“Met zoveel vertrekkers... Ik sta versteld van het werk bij Union en van de mentaliteit van al deze spelers, die uit zijn op revanche. Zoals Cameron Puertas. Hij speelde vorig seizoen niet veel en nu heeft hij zich gevestigd als leider. Ze hebben gewoon echt veel middelen," concludeert Albert.