UPDATE: 'Chelsea wil Lavia deze week aankondigen als nieuwe aanwinst'

UPDATE: 'Chelsea wil Lavia deze week aankondigen als nieuwe aanwinst'

14-08-2023 18:32 Laatste update: 15-08-2023 07:15
33

Rode Duivel Romeo Lavia heeft zijn keuze gemaakt. De 19-jarige middenvelder heeft een transfer naar Chelsea verkozen boven een transfer naar Liverpool. Zijn huidige club Southampton heeft ook een akkoord bereikt met Chelsea. Het transferbedrag is om en nabij 50 miljoen pond, ongeveer 58 miljoen euro.

Chelsea was flink verwikkeld in een transferstrijd met Liverpool om de handtekening van Lavia. Liverpool zelf is nu ook op de hoogte gesteld van de voorkeur van Lavia, weet Theathletic. Op deze manier vist Liverpool opnieuw achter het net, ook transfertarget Moises Caicedo heeft Chelsea verkozen boven Liverpool.

Volgens transferjournalist Fabrizio Romano gaf voor Lavia de doorslag dat Chelsea zich vorig jaar ook al concreet maakte voor de komst van de middenvelder. Destijds deed Chelsea een bod van 12 miljoen pond voor de middenvelder. Chelsea hoopt dinsdag de transfer officieel te kunnen maken. 

Update: Chelsea en Southampton zijn bezig met de afrondende fase van de transfer van Lavia. Het gaat om een transferbedrag van 50 miljoen pond, exclusief bonussen. De persoonlijke voorwaarden zijn al overeengekomen, en de overeenkomst zou dinsdag beklonken kunnen worden als de gesprekken goed verlopen. Chelsea hoopt Lavia deze week nog te presenteren als nieuwe aanwinst. Dat meldt Romano.