Een wedstrijd die geen wedstrijd was: Club Brugge maakt gehakt van Eupen

13-08-2023 17:50
74

Club Brugge heeft een goede generale repetitie gekend voor de terugwedstrijd tegen KA. Op bezoek bij Eupen kwam het op geen enkel moment in de problemen en wist het makkelijk een driepunter te pakken. Het werd 0-5.

Na zijn sterke partij tegen AK kreeg Antonio Nusa geen basisplek bij Club Brugge, maar was het Philip Zinckernagel die de jonge Noor verving. Blauw-Zwart was de grote favoriet tegen Eupen en maakte die status ook meteen waar door het balbezit al snel op te eisen.

Het werd ook al snel wat makkelijker voor de Bruggelingen, die na een onvoorzichtige en duidelijke fout van Lambert in de zestien een strafschop kregen. Andreas Skov Olsen plaatste zich achter de bal: nieuwkomer Slonina al na 5 minuten een eerste keer geklopt.

Daar bleef het echter niet bij. Club Brugge was ontketend en wist zo'n tien minuten later de score zelfs te verdubbelen. Nu was het Zinckernagel die met een gelukje Slonina wist te verslaan. Eupen leek helemaal uitgeteld, maar maakte het toch nog spannend na een knappe actie van Nuhu, die Mignolet wel kon verslaan, maar de paal raakte.

Maar even spanning dan toch. Enkele minuten later stond het al 0-3. Tajon Buchanan knikte een sterke corner van Maxim De Cuyper in doel. Wedstrijd gespeeld. En dat na nog geen half uur voetballen.

De Panda's begonnen zeker niet slecht aan die tweede helft en wisten Simon Mignolet zelfs ook enkele keren aan het werk te zetten. Hernieuwde moed bij de thuisploeg, al bleef Club Brugge toch het spel dicteren.

Dat resulteerde ook in flink wat kansen. Skov Olsen, De Cuyper en Thiago kregen mogelijkheden tot scoren. Die eerste zorgde iets na het uur uiteindelijk ook voor die treffer. Na talloze afstandsschoten zat er dan toch eentje in. Een verwoestende trap ging voorbij Slonina, die daar geen antwoord op had.

Alle Denen boven in deze partij. Zinckernagel scoorde in de eerste helft en deed dat in e tweede helft nog eens over. Een schitterende voorzet van Vanaken kwam tot bij Zinckernagel, die de duizend meegereisde fans nog wat meer feest deed vieren. 0-5. In het slot kreeg ook Yaremchuk nog een grote kans op de 0-6, maar Slonina ranselde die bal uit zijn doel.