'Ajax en Manchester United voeren geen concrete gesprekken over terugkeer'

'Ajax en Manchester United voeren geen concrete gesprekken over terugkeer'

13-08-2023 13:36

Ajax maakt op dit moment geen werk van een terugkeer van Donny van de Beek. Fabrizio Romano spreekt tegen dat de Amsterdammers contact hebben opgenomen met Manchester United over de 26-jarige middenvelder.

The Sun meldde dit weekend dat Ajax probeert om Van de Beek te verleiden tot een terugkeer naar de Johan Cruijff Arena. De negentienvoudig international mag vertrekken bij Manchester United, waar hij sinds zijn komst voor 39 miljoen euro in 2020 geen potten kon breken. The Mancunians praten wel met andere clubs over Van de Beek, maar Ajax zit daar niet bij, aldus Romano.

Vooral Real Sociedad lijkt goede papieren te hebben om Van de Beek in te lijven. De Basken steggelen echter nog met de Premier League-grootmacht over de voorwaarden. In het Anoeta lijkt de ex-Ajacied een concurrent te kunnen worden van Arsen Zakharyan, die ook op het punt staat om aangetrokken te worden.

United staat in ieder geval open voor een vertrek van Van de Beek, nadat Fred al aan Fenerbahçe werd verkocht. De twee moeten ruimte maken voor een transfer van Sofyan Amrabat, de voormalige middenvelder van Club Brugge, zo schreven Britse media eerder al.