Real Madrid doet het zonder Courtois, Bellingham de grote man bij debuut

Real Madrid doet het zonder Courtois, Bellingham de grote man bij debuut

12-08-2023 23:29
1

Real Madrid is het seizoen in Spanje begonnen met een overwinning. De Koninklijke, zonder de geblesseerde Thibaut Courtois, was in Baskenland met 0-2 te sterk voor Athletic Club.

Trainer Carlo Ancelotti gebruikte Jude Bellingham als een valse spits, met jongelingen Eduardo Camavinga, Federico Valverde en Aurelien Tchouaméni daarachter. Routiniers Toni Kroos en Luka Modric zaten op de bank en kwamen als invallers binnen de lijnen. Binnen het halfuur nam Real de leiding. Rodrygo was het eindstation na een combinatie met Dani Carvajal.

Niet veel later werd de marge al verdubbeld. Bellingham, die voor ruim honderd miljoen euro overkwam van Borussia Dortmund, gaf zijn visitekaartje af en tekende voor de 0-2 in Bilbao. De Engelsman promoveerde een hoekschop van David Alaba met een volley tot doelpunt. Real verdedigde de voorsprong en kwam zelf amper in de problemen. 

Een eenvoudige zege voor Real, dat samen met Rayo Vallecano de zaterdag afsluit als koploper. Zondag komt aartsrivaal FC Barcelona voor het eerst in actie. De Catalanen gaan op bezoek bij Getafe.