Sterk Royal Antwerp FC wint kinderlijk eenvoudig van Kortrijk

Sterk Royal Antwerp FC wint kinderlijk eenvoudig van Kortrijk

11-08-2023 22:38
34

Royal Antwerp FC ontving KV Kortrijk thuis op De Bosuil. De manschappen van hoofdtrainer Mark van Bommel lieten niets heel van KV Kortrijk, er werd met maar liefst 6-0 gewonnen. Antwerp herpakt zich op deze manier stevig na de verliespartij tegen RSC Anderlecht vorige week.

Scheidsrechter Jan Boterberg floot voor de eerste keer en de match ging van start. De eerste fase van de match was van beide kanten slordig. Antwerp nam controle over het balbezit en na 10 minuten vond The Great Old het net via spits Vincent Janssen. De spits nam een voorzet van Avila direct op de pantoffel en schoot in de verste hoek binnen.

Antwerp leek het hier niet bij te laten, de ploeg trapte het gaspedaal flink in en na 22 minuten was daar de volgende treffer. Radovanovic onderschepte een voorzet van Balikwisha, maar duwde de bal via Wasinski ongelukkig in het eigen doel. Hierdoor verdubbelde de marge voor Antwerp tegen Kortrijk.

Antwerp pakte de volledige controle over de eerste helft en bleef op zoek gaan naar meer doelpunten. In de 36e minuut was het opnieuw Janssen die wist te prikken. Na een hoekschop kwam de bal in de kluts bij Janssen, de aanvaller wist direct van dichtbij af te ronden en de stand op 3-0 te zetten.

Antwerp toonde zich zeer machtig thuis tegen Kortrijk, De Kerels werden van het kastje naar de muur gestuurd. In de 44e minuut tekende Gyrano Kerk voor de 4-0. Ondrejka wist zich goed vrij te spelen en bracht de bal laag voor het doel. Kerk werd niets in de weg gelegd en maakte het vierde doelpunt van de eerste helft.  

Antwerp begon de tweede helft zonder al te veel haast, de ploeg stond immers met 4-0 voor. The Great Old had nog steeds het meeste balbezit, maar gaf niet direct weer gas. Na 58 minuten was het toch weer zover voor Antwerp, Balikwisha wist de bal af te snoepen bij Kortrijjk en lanceerde Janssen. De spits bleef zeer beheerst voor het doel en verzilverde zijn hattrick. 

Na 67 kwam Antwerp opnieuw op het scorebord. Arbnor Muja was nog maar net in de ploeg gekomen voor Jurgen Ekkelenkamp en wist direct te scoren. De Kerels hadden opnieuw onnodig balverlies waar Muja gretig van profiteerde. Muja wist de bal fraai in de kruising te plaatsen en maakte de 6-0 voor Antwerp. Het werd op deze manier een zeer pijnlijke avond voor de formatie van hoofdtrainer Edward Still. 

Kortrijk probeerde nog wat gevaar te stichten bij Antwerp, maar De Kerels konden niet erg dreigend worden. Het leek er eerder op dat Antwerp de score nog verder ging uitbouwen. Voor Kortrijk kon deze match niet snel genoeg eindigen, de ploeg kent een slechte start van dit Jupiler Pro League-seizoen, de eerste drie matchen werden verloren.