OFFICIEEL: Lierse SK shopt bij KV Kortrijk en trekt De Bruyn aan

OFFICIEEL: Lierse SK shopt bij KV Kortrijk en trekt De Bruyn aan

10-08-2023 17:40

Lierse SK trekt graag de kaart van Belgische spelers en heeft dan ook heel wat landgenoten onder contract staan. Daar is er met Alexander De Bruyn nu eentje bijgekomen.

Op de officiële kanalen heeft Lierse namelijk de komst van De Bruyn aangekondigd. De 29-jarige middenvelder komt over van KV Kortrijk en heeft zijn handtekening gezet onder een éénjarig contract met optie.

De Bruyn begon als prof bij Lomme SK en trok na twee seizoenen richting STVV. Bij de Kanaries speelde hij zich in de kijker van KAA Gent, waar hij door blessureleed nooit kon doorbreken. Sinds januari 2022 was hij actief bij KV Kortrijk, maar mocht hij daar vertrekken.

"We volgden de situatie van De Bruyn al een tijdje op de voet op", zegt sportief verantwoordelijke Koen Schockaert. "Deze transfer past perfect binnen de visie van de club, bovendien brengt hij heel wat ervaring mee naar het Lisp. Alexandre was ook zeer gecharmeerd door het Lierse project en wou desondanks interesse van andere clubs absoluut voor geel en zwart tekenen", klinkt het.