'Ajax biedt 20 miljoen euro voor Sutalo van mogelijke Antwerp-concurrent Dinamo'

'Ajax biedt 20 miljoen euro voor Sutalo van mogelijke Antwerp-concurrent Dinamo'

09-08-2023 12:25 Laatste update: 12:33
1

Ajax heeft een allerlaatste bod ingediend op Josip Sutalo. Volgens Fabrizio Romano hebben de Amsterdammers een aanbieding van twintig miljoen euro plus bonussen bij de clubleiding van Dinamo Zagreb gedaan. Royal Antwerp FC, dat misschien tegen Dinamo Zagreb speelt in de volgende CL-voorronde, staat daardoor mogelijk niet tegenover Sutalo.

De onderhandelingen tussen Dinamo Zagreb en Ajax lopen al langere tijd stroef en technisch directeur Sven Mislintat wil nu niet langer meer wachten. De Kroaten willen Sutalo graag houden, in ieder geval tot de laatste wedstrijd van de Champions League-voorrondes. Die speelt Dinamo Zagreb op 15 augustus tegen AEK Athene. Dan is de deadline van Ajax dus al verstreken.

Ondanks de stroeve onderhandelingen en de korte tijd voor een reactie uit Zagreb, is Ajax nog altijd overtuigd dat de deal goedkomt. Binnen de technische staf van de Amsterdammers weten ze dat Sutalo zelf graag de overstap wil maken en denken ze dat de clubleiding van Dinamo Zagreb nu wel overstag gaat. Voor het hart van de defensie heeft Ajax ook nog altijd Hiroki Ito als belangrijke naam op het lijstje. Jakov Medic werd al gehaald als directe vervanger voor de positie rechts achterin het centrum, waar ook Sutalo voor in beeld is.

De gehele zomer is al bekend dat Ajax in de markt is voor Sutalo. Mislintat zou al meerdere keren in Zagreb zijn geweest, maar verschillende biedingen werden al naar de prullenbak verwezen. Volgens Kroatische informatie zouden ook West Ham United en Nottingham Forest hetzelfde bod hebben ingediend als Ajax. Toch lijkt het erop dat de Amsterdammers nog altijd favoriet zijn. Ook RB Leipzig lijkt nog in de race, de Duitsers zien in Sutalo de vervanger van Josip Gvardiol.