'West Ham United met nieuw bod op Álvarez, Ajax komt met tegenvoorstel'

'West Ham United met nieuw bod op Álvarez, Ajax komt met tegenvoorstel'

06-08-2023 14:38

De onderhandelingen tussen Ajax en West Ham United over een transfer van Edson Álvarez zijn in volle gang. De Telegraaf meldt zaterdagavond dat The Hammers een nieuw, verbeterd voorstel hebben ingediend.

West Ham bood aanvankelijk dertig miljoen euro, maar dat was voor Ajax niet genoeg. Ook het nieuwe voorstel van 34,7 miljoen euro kan nog niet op goedkeuring rekenen in de Johan Cruijff Arena, weet de krant. De Amsterdammers zullen zondag met een tegenvoorstel komen. Hoeveel Ajax verlangt voor de Mexicaanse international wordt niet gemeld, maar eerder werden bedragen genoemd van minstens veertig miljoen euro.

De kans lijkt desondanks groot dat Álvarez zijn laatst duel voor Ajax al heeft gespeeld. Voor de verdediger annex middenvelder, die nog van een vakantie geniet na zijn deelname aan de Gold Cup, zou een vijfjarig contract klaarliggen in Londen, waar hij liefst negen miljoen bruto per jaar kan gaan verdienen.

Coach Maurice Steijn dreigt zodoende twee steunpilaren kwijt te raken een week voor de Eredevisie-start tegen Heracles Almelo. Mohammed Kudus is namelijk hard op weg naar Brighton & Hove Albion. Volgens The Athletic is er een principeakkoord over een transfersom van veertig miljoen euro.