'Lastige keuze Feyenoord: RB Leipzig wil recordbedrag betalen voor Geertruida'

'Lastige keuze Feyenoord: RB Leipzig wil recordbedrag betalen voor Geertruida'

05-08-2023 18:40

Feyenoord lijkt serieus rekening te moeten houden met een vertrek van Lutsharel Geertruida. RB Leipzig voert de druk op en is bereid om dertig miljoen euro te betalen voor de 23-jarige verdediger, meldt Voetbal International.

Die transfersom is bovendien nog exclusief bonussen. Voor Feyenoord lonkt daarmee een recorddeal. Orkun Kökcü werd deze zomer de duurste uitgaande transfer ooit van de Rotterdammers met zijn overstap naar Benfica voor 25 miljoen, plus vijf miljoen aan bonussen. Het is de vraag of de Turkse international lang in de boeken blijft staan.

VI schrijft dat Feyenoord een 'recorddeal nadert', maar benadrukt tegelijkertijd dat de landskampioen nog steeds niet happig is op een vertrek van de veelzijdige Geertruida, die als een steunpilaar geldt in de ploeg van coach Arne Slot. Hij ontwikkelde zich tot international van Oranje en is dit seizoen de reserve-aanvoerder, achter Gernot Trauner. Met het oog op de Champions League wordt Geertruida als een zeer belangrijke kracht gezien.

In de komende dagen moet duidelijk worden of Feyenoord overstag gaat. "De interesse is zeer serieus, maar dat was het al een tijdje", reageert algemeen en technisch directeur Dennis te Kloese. Het Algemeen Dagblad meldt dat door de hoogte van het bod ook de raad van commissarissen zich erover moeten buigen.