LIVE-discussie: Belangrijke match KRC Genk, Vrancken wijzigt na RWDM

LIVE-discussie: Belangrijke match KRC Genk, Vrancken wijzigt na RWDM

02-08-2023 17:45 Laatste update: 18:09
39

KRC Genk speelt de zeer belangrijke match om 19:00 tegen het Zwitserse Servette FC. De ploegen ontmoeten elkaar in de tweede voorronde van de Champions League. De heenmatch eindigde in 1-1, nu is het aan Genk om in de Cegeka arena de overwinning over de streep te trekken. In de heenmatch kwam het doelpunt van Genk via Tolu Arokodare, de spits wist knap binnen te koppen. 

Wanneer Genk weet te winnen dan is volgens voorzitter Peter Croonen de Europese doelstelling al behaald. Winst betekent dat Genk hoe dan ook de Champions League poulefase of de Europa League poulefase in gaat.

Meerdere spelers van Genk hebben zich zeer gemotiveerd geuit voor de ontmoeting met Servette. Onder anderen aanvoerder Bryan Heynen en Mark McKenzie gaven aan dat het spelen van de Champions League een droom is voor de gehele Genk-selectie. Tegenover de wedstrijd tegen RWDM voert coach Wouter Vrancken vier wijzigingen door.

Opstelling Genk: Vandevoordt; Muñoz, McKenzie, Cuesta, Kayembe; Hrosovsky, Heynen; Paintsil, El Khannouss, Trésor; Tolu

Servette is de underdog tegen Genk, de ploeg was de mindere thuis tegen Genk, maar wist toch nog knap een gelijkspel uit het vuur te slepen. René Weiler, de hoofdtrainer van Servette, denkt dat Servette zal moeten pieken tegen Genk. “Wij zullen van onze kant een bijna perfecte prestatie op de mat moeten leggen om te stunten”, citeerde Het Belang van Limburg de oefenmeester.

Opstelling Servette: Frick, Mazikou, Severin, Rouiller, Vouilloz, Antunes, Cognat, Douline, Kutesa, Crivelli, Bedia