Vrancken (Genk): “Die situatie kan je niet nabootsen, dan lukt het zelfs mij nog”

Vrancken (Genk): “Die situatie kan je niet nabootsen, dan lukt het zelfs mij nog”

02-08-2023 08:36
7

Hoofdtrainer Wouter Vrancken en centrale verdediger Mark McKenzie staan voor een zeer belangrijke match. KRC Genk neemt het woensdagavond thuis op tegen het Zwiterse Servette in de tweede voorronde van de Champions League. Het eerste duel eindigde in 1-1, zowel Vrancken als McKenzie vertellen over de mogelijkheid tot penalty’s.

Vrancken gelooft niet dat het zin heeft om op penalty’s te trainen, volgens de hoofdtrainer valt er simpelweg niet op te trainen. “Omdat je op training de druk die de situatie en een vol stadion met zich meebrengen, nooit kan nabootsen. Op training is een strafschop in de hoek leggen niet zo moeilijk, daar lukt het zelfs mij nog”, citeert Het Belang van Limburg Vrancken.

McKenzie is het eens met zijn hoofdtrainer, de centrale verdediger geeft aan dat ook hij zijn verantwoordelijkheid neemt. “Geen probleem, al trapte ik nog nooit een strafschop in een officiële wedstrijd”, vertelt McKenzie lachend. “Laat ons vooral proberen om het niet zo ver te laten komen en de klus in de reguliere 90 minuten klaren”, besluit de verdediger.