Croonen (Genk): “Hebben minstens 15 jongens die titularis-ambities mogen hebben”

Croonen (Genk): “Hebben minstens 15 jongens die titularis-ambities mogen hebben”

02-08-2023 14:21 Laatste update: 15:34
7

Peter Croonen, de voorzitter van KRC Genk, vertelt over het Europese avontuur van Genk. De ploeg neemt het woensdagavond op in de tweede voorronde van de Champions League tegen het Zwitserse Servette FC. De heenmatch eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Croonen wordt gevraagd of het een ontgoocheling zou zijn wanneer Servette aan het langste eind trekt tegen Genk. “Het is voor ons een superkans om de Europese doelstelling te realiseren heel vroeg, dat is Europese poule spelen. Als we ons kwalificeren dat zijn we zelfs on track voor de Champions League. We zijn vooral heel gemotiveerd om het goed te doen”, vertelt Croonen aan Het Laatste Nieuws.

Genk won het afgelopen weekend met flinke cijfers van RWDM met flink wat wisselspelers. “Ik denk dat wij een kern hebben die in de breedte heel veel kwaliteit heeft, waardoor roteren kan en moet met het drukke programma. Minstens 15 jongens die titularis ambities mogen hebben. Dat is een groot voordeel voor de coach, voor de club en voor de ploeg”, vertelt Croonen.

Croonen wordt ook gevraagd om al vooruit te blikken op de volgende ronde van de Champions League, dit zou zijn tegen het Schotse Rangers FC van spits Cyriel Dessers. “Niet te ver vooruitkijken, gewoon vanavond zorgen dat we ons kwalificeren. Dan is de doelstelling eigenlijk al gerealiseerd. Dan kun je heel relaxed proberen het Champions League ticket te realiseren”, besluit Croonen.