'Borges (Man City), medisch getest en wordt binnen 24 uur bij Ajax gepresenteerd'

'Borges (Man City), medisch getest en wordt binnen 24 uur bij Ajax gepresenteerd'

02-08-2023 07:22

Carlos Borges, de talentvolle speler van Manchester City, heeft zijn medische keuring bij Ajax reeds afgerond. Als alles volgens plan verloopt, wordt de negentienjarige vleugelaanvaller woensdag al gepresenteerd in de Johan Cruijff Arena, meldt het Algemeen Dagblad.

De Portugees komt over van Manchester City. De kampioen van Engeland ontvangt een bedrag van om en nabij de twintig miljoen euro. In de overeenkomst tussen Ajax en City staat een terugkoopclausule. Borges zal spoedig zijn handtekening zetten onder een contract tot de zomer van 2027.

Borges wordt naar verwachting als eerste van drie nieuwe aankopen gepresenteerd bij Ajax. Diant Ramaj (Eintracht Frankfurt) en Josip Sutalo (Dinamo Zagreb) moeten de volgende twee worden. Ook Ian Maatsen van Chelsea, Anton Gaaei van Viborg FF en Abdelkahar Kadri van KV Kortrijk staan eveneens op de lange verlanglijst in Amsterdam. Hun komst is nog verre van rond.

Bij de beloftenploeg van Manchester City was Borges vorig seizoen de grote blikvanger. De Portugese tiener speelde 35 duels in de Premier League 2, waarin hij 22 keer scoorde en 12 assists gaf. Borges speelt het liefst als linksbuiten, maar is ook inzetbaar vanaf rechts.