'Ajax kaapt deal en is dichtbij talent van Man City: medische keuring gepland'

'Ajax kaapt deal en is dichtbij talent van Man City: medische keuring gepland'

01-08-2023 22:02

Ajax is dichtbij het aantrekken van Carlos Borges van Manchester City. Inmiddels hebben de Amsterdammers een mondeling akkoord bereikt en landt de negentienjarige aanvaller binnenkort in Amsterdam voor zijn medische keuring, aldus transferexpert Fabrizio Romano.

Volgens meerdere media gaat het om een definitieve transfer en dus geen huurperiode. De aanvaller uit Portugal leek lange tijd op weg naar West Ham United, maar daar hebben de Amsterdammers een stokje voor gestoken. Volgens Romano is het een kwestie van tijd voor Borges wordt gepresenteerd bij Ajax. 

De negentienjarige Portugees speelde vorig seizoen zijn duels voor het beloftenelftal van Manchester City. Borges kende een ijzersterk seizoen met 21 goals en negen assists in 24 competitiewedstrijden. Ook werd hij uitgeroepen tot beste speler van de competitie waar hij in speelde, de Premier League 2. Borges speelt voornamelijk als linksbuiten, maar hij kan ook vanaf rechts uit de voeten.

Borges begon zijn loopbaan in de jeugd van Sporting Portugal. Daar werd hij in 2014 door Manchester City opgepikt. Sindsdien doorliep hij alle jeugdelftallen van The Citizens. Zijn verbintenis in Manchester loopt nog tot de zomer van 2024. Volgens onder andere The Guardian was West Ham dichtbij een definitieve transfer van Borges. Bij die transfer was een bedrag van rond de zestien miljoen euro gemoeid.