Nieuwe kans voor Lukaku: 'Juventus wil Vlahovic betrekken in deal met Chelsea'

Nieuwe kans voor Lukaku: 'Juventus wil Vlahovic betrekken in deal met Chelsea'

31-07-2023 23:22
4

Ondanks alle heisa blijft het bestuur van Juventus vastberaden om Romelu Lukaku aan boord te halen. Aangezien het recent nog een boete kreeg voor het overtreden van de Financial Fair Play, zitten de Italianen er echter niet zo warmpjes in. Creatief onderhandelen is dan de boodschap. Daarom betrekt Juve nu Dusan Vlahovic in de onderhandelingen.

La Vecchia Signora trachtte Lukaku eerst los te weken bij Chelsea middels een huurovereenkomst. Dat zien de Londenaren evenwel niet zitten: enkel een definitieve verkoop is bespreekbaar. Daarvoor heeft Juve dan weer onvoldoende financiële middelen. Een spelersruil is wél een mogelijkheid, aangezien de 23-jarige Vlahovic een behoorlijke marktwaarde vertegenwoordigt.

Dat probeert Juve uit te buiten in de gesprekken met Chelsea. Het nieuwe voorstel vanuit de laars ziet er als volgt uit, meldt transferspecialist Nicolò Schira: Lukaku en Vlahovic zouden geruild worden, met daarbovenop nog een som van zo'n 30 tot 40 miljoen euro die The Blues moeten overschrijven richting Turijn. Hoe de Londense delegatie op dat idee gereageerd heeft, is voorlopig koffiedik kijken. De onderhandelingen zijn wel aan de gang.

De inbreng van Vlahovic is de zoveelste ontwikkeling in de transfersoap rond Lukaku. Nadat Internazionale teleurgesteld afgehaakt is, lijkt enkel Juve over te blijven als kandidaat-overnemer. Ook dat verhaal ligt moeilijk, aangezien de Turijnse aanhang de Rode Duivel niet graag ziet komen. Afgelopen weekend gaf Lukaku zelf nog aan dat een transfer naar Juve meer dan waarschijnlijk onrealistisch is.