Gefluit bij oefenduel KRC Genk: Burnley-fans fluiten spits Weghorst uit

Gefluit bij oefenduel KRC Genk: Burnley-fans fluiten spits Weghorst uit

22-07-2023 22:28 Laatste update: 22:46
9

Wout Weghorst heeft zijn krediet verspeeld bij een deel van de Burnley-aanhang. De Nederlandse spits werd uitgefloten, toen hij zaterdag zijn opwachting maakte in het oefenduel tegen KRC Genk (2-0 winst voor de Limburgers).

Weghorst kwam ruim tien minuten voor tijd in het veld. Het waren zijn eerste minuten voor Burnley sinds zijn terugkeer, maar hij kreeg bepaald geen warm welkom. Fans van The Clarets zijn niet vergeten dat de Oranje-international het hazenpad koos na de degradatie. Na de invalbeurt van Weghorst viel hem boegeroep en een fluitconcert ten deel. De actie van de aanwezige supporters in ons land zorgt wel voor flinke verdeeldheid onder de achterban.

In januari 2022 maakte Weghorst de overstap van VfL Wolfsburg naar Burnley, dat naar verluidt 17,5 miljoen euro betaalde. De dertigjarige spits maakte de afspraak dat hij in geval van degradatie zou kunnen vertrekken, mede met het oog op zijn WK-kansen. Afgelopen zomer maakte hij zodoende op huurbasis de overstap naar eerst Besiktas, en later Manchester United.

De ploeg van manager Vincent Kompany werd afgelopen seizoen kampioen in het Championship en keert daardoor terug in de Premier League. Weghorst wil nu alsnog een succes maken van zijn tijd op Turf Moor, maar moet wel eerst de harten van de fans heroveren.