'Inter Miami pakt door en hoopt op gedroomde hereniging voor Messi'

'Inter Miami pakt door en hoopt op gedroomde hereniging voor Messi'

18-07-2023 19:30
3

Na Sergio Busquets is de kans goed aanwezig dat Lionel Messi bij Inter Miami wordt herenigd met boezemvriend Luis Suárez. Momenteel vinden er onderhandelingen plaats met Grêmio, waar de Uruguayaan nu onder contract staat. Dat meldt Relevo.

Suárez werd eerder al gelinkt aan Inter Miami, maar een overgang leek toen niet dichtbij. Dat is nu een ander verhaal. Er zijn wel complicaties, omdat Inter Miami maar zo'n 1,8 miljoen euro mag besteden aan het salaris van Suárez, die in Brazilië meer dan het dubbele verdient. De club kijkt nu naar manieren om de ervaren spits alsnog binnen te halen. Inter Miami wil Suárez en Messi namelijk weer samenbrengen.

Het is algemeen bekend dat de twee bij FC Barcelona zijn uitgegroeid tot boezemvrienden. Sinds 2020 spelen ze echter niet samen, nadat Ronald Koeman Suárez niet meer nodig had in Catalonië. Eerder werd Messi in Miami al herenigd met Busquets, terwijl Jordi Alba waarschijnlijk ook nog naar de MLS-club trekt.

In Brazilië heeft Suárez nog een contract dat anderhalf jaar loopt. Het zal moeten blijken of de aanvalsleider transfervrij kan overstappen naar Inter Miami, of dat de club van David Beckham een transfersom moet gaan betalen.