'Sylla legt vrijdag medische proeven af, Club Brugge ontvangt dik 20 miljoen'

'Sylla legt vrijdag medische proeven af, Club Brugge ontvangt dik 20 miljoen'

13-07-2023 10:33 Laatste update: 10:48
23

Club Brugge staat op het punt om één van de lucratiefste transfers uit haar geschiedenis af te ronden. Abakar Sylla staat naar verluidt op de drempel van een overgang naar RC Strasbourg. Enkel de medische proeven kunnen de deal nog fnuiken.

Het heeft er alle schijn van dat Sylla zijn loopbaan vervolgt in de Ligue 1, schrijft Het NieuwsbladClub Brugge en Strasbourg hebben namelijk een overeenkomst bereikt over een transfersom van twintig miljoen euro. Daarmee zou Blauw-Zwart een gouden zaak doen, aangezien het twee jaar terug zelf amper 200.000 euro op tafel legde om Sylla aan te trekken. Bovendien wordt er ook nog eens een bonussysteem opgenomen in de overeenkomst. Ook in de toekomst zal Club dus nog kunnen verdienen aan haar (ex-)verdediger.

Die brak het afgelopen seizoen volledig door op Jan Breydel, al doken er al snel ook frustraties op. Onder meer in enkele Champions-League-duels liet Sylla zijn onversneden klasse bewonderen. In de loop van het seizoen ging echter af en toe het licht ook eens uit. Club Brugge stond daarom niet weigerachtig tegenover een zomerse verkoop, als die maar genoeg kapitaal in het laatje zou brengen.

Met Strasbourg hebben de West-Vlamingen nu de geschikte overnemer gevonden. Dankzij de steun van dezelfde eigenaars als Chelsea FC, die recent aan het roer kwamen te staan, beschikt de club van Matz Sels over veel middelen. Deze vrijdag legt Sylla er zijn medische testen af. Komt het licht daar op groen te staan, dan is de transfer een feit.