'RB Leipzig heeft met andere revelatie uit de Ligue 1 plan-B voor Openda'

'RB Leipzig heeft met andere revelatie uit de Ligue 1 plan-B voor Openda'

09-07-2023 22:31
3

RB Leipzig bijt voorlopig haar tanden stuk op de vraagprijs voor Loïs Openda. De Oost-Duitsers willen onze landgenoot er dolgraag bij, maar de eisen van RC Lens liggen voorlopig te hoog. Intussen heeft de club al een plan-B op het oog: Folarin Balogun.

De interesse van Leipzig in Openda is inmiddels genoegzaam bekend. De Rode Duivel beleefde een knalseizoen in de Ligue 1 en wil dat graag beloond zien met een transfer. Leipzig lijkt de ideale stap hogerop, maar Lens wil financieel het onderste uit de kan halen. De Red-Bull-club legde al een bod neer van liefst 43,5 miljoen euro, maar dat werd hardhandig van tafel geveegd. Lens mikt naar verluidt op (minstens) 50 miljoen.

Aan die verwachting wil en/of kan Leipzig voorlopig niet beantwoorden. Het speurt dan ook de markt af op zoek naar alternatieven, weet Bild. Zo is het opnieuw uitgekomen bij Balogun, die net als Openda een wonderseizoen kende in Frankrijk. De huurling bij Stade Reims scoorde 21 keer, even vaak als onze landgenoot. Moederclub Arsenal FC heeft dan ook een prijskaartje van 40 miljoen euro op zijn hoofd geplakt. 

In eerste instantie vond Leipzig dat overdreven, maar nu ook Openda bijzonder duur blijkt uit te vallen, schakelen de Duitsers mogelijk alsnog terug op Balogun. De 22-jarige Amerikaan kon voordien nauwelijks potten breken. Tijdens een eerdere uitleenbeurt aan Middlesbrough maakte hij slechts drie doelpuntjes.