OFFICIEEL: Lucca zet zijn loopbaan verder bij Udinese

OFFICIEEL: Lucca zet zijn loopbaan verder bij Udinese

07-07-2023 16:59
4

Lorenzo Lucca is officieel een speler van Udinese. Dat maakt de club bekend via de officiële kanalen. De Italiaanse spits werd vorig seizoen uitgeleend aan Ajax, maar nu neemt Udinese hem over van Pisa.

De geruchten dat Lucca naar de Serie A zou trekken liepen al langer, maar inmiddels is de kogel door de kerk. Udinese huurt hem voor een jaar van Pisa, maar ze hebben een optie tot koop in het contract. De twintigjarige spits van 2,01 meter voetbalde eerder op huurbasis voor Ajax, maar kwam ook uit voor Pisa, Torino, Palermo en Vicenza. Zijn contract bij Pisa loopt nog tot in ieder geval 2026.

Lucca kende afgelopen seizoen geen heel succesvolle periode in het shirt van Ajax. De boomlange spits werd met veel verwachtingen naar Amsterdam gehaald, maar een basisplek kreeg hij nooit. In totaal kwam hij tot veertien optredens in het eerste van Ajax, waaronder de 1-2 tijdens de topper in november tegen PSV. Voor Jong Ajax speelde hij ook veertien duels, maar daar wist hij zes keer het net te vinden.