De 10 uitspraken van Lang: Te sterk voor Limburg en baby Alderweireld

De 10 uitspraken van Lang: Te sterk voor Limburg en baby Alderweireld

07-07-2023 16:00 Laatste update: 09-07-2023 19:01
37

Na drie seizoenen Club Brugge heeft Noa Lang besloten om afscheid te nemen van ons land. Drie sensationele jaren met enkele bijzondere uitspraken van de Nederlander. Een terugblik op drie woelige jaren van Lang.

7 oktober 2020: Het Basecamp
In zijn eerste kennismaking met Club Brugge had de Nederlander niets dan lovende woorden over zijn nieuwe club. Niet alleen kende hij Blauw-Zwart al van de partijen in de Champions League, ook het trainingscentrum kon hem serieus bekoren.

Het nieuwe Basecamp was volgens hem zelfs beter dan dat van zijn ex-club Ajax, een grootheid in de globale voetbalwereld. "Ik had écht niet verwacht dat het zo knap zou zijn", gaf hij toen aa nin een eerste interview. "Ajax heeft een heel mooi oefencomplex, maar hier is het allemaal nog wat moderner", klonk het toen.


20 mei 2021: Nog liever dood dan
Na een bijzonder sterk seizoen bij Club Brugge pakte hij de titel met Blauw-Zwart en mag hij terugblikken op een sterke campagne. Achteraf volgde er nog een feestje met de fans van Club Brugge, maar liep het fout af voor de Nederlander.

Bij het titelfeestje kreeg Lang even het woord van de fans en brulde, na het ingefluisterd geweest te zijn door een fan, "Nog liever dood dan Sporting Jood". Een sneer richting RSC Anderlecht die hem een straf opleverde van de KBVB. De Nederlander kreeg flink wat kritiek voor die uitspraak en moest een gegidst bezoek brengen aan Kazerne Dossin in Mechelen.

29 november 2021: Te sterk voor Limburg
Het werd een moeilijk begin van het seizoen daarop voor Lang, die kampte met blessures en een coronabesmetting. De aanvaller kon maar moeilijk zijn stempel drukken, maar stond eind november dan toch op in een partij tegen KRC Genk. Een goal en een assist, maar achteraf ook een sneer richting Genk.

Nadat de fans van Genk hem op de korrel namen en hem meermaals viseerden, kwam Lang zelf met een antwoord op Instagram. 'Te sterk voor Limburg', schreef hij op zijn social media terwijl ook op televisie Lang nog met een antwoord kwam. "Mensen praten veel. Ze moeten zwijgen. Ik scoor. Ik geef een assist. Ik bepaal", klonk het toen.

13 januari 2022: De Gouden Schoen
Na zijn sterke eerste seizoenshelft in 2021 behoort Lang tot de grote kanshebbers om de Gouden Schoen te pakken. Hij krijgt echter de concurrentie van Paul Onuachu, die uiteindelijk ook de prijs wint. Met een cynisch ondertoontje had Lang ook een antwoord klaar op het eindresultaat.

"Ach, ik had dit wel verwacht. Ik gun het Paul ook, ben blij voor hem", gaf hij aan bij Het Laatste Nieuws. "Als je zoveel doelpunten maakt, is dat een topprestatie. Iedereen weet wie de beste voetballer is: ik", klonk het. "Ach, ik ga niet veranderen. Ik ben wie ik ben. Zie hoe ver ik het daardoor al gebracht heb. Ik had deze Gouden Schoen wel verdiend, vind ik."

1 juni 2022: Klaar voor vertrek
Het seizoen is afgelopen en Lang kan zich opmaken voor een belangrijke transferperiode. De Nederlander leek te gaan vertrekken en stuurde daar ook op aan. In een spraakmakend afscheidsinterview, althans dat dacht hij toch, geeft hij aan klaar te zijn voor een nieuwe stap.

"Als ik mijn droomtransfer kan krijgen voor 25 miljoen vind ik niet dat het bestuur me dat mag ontnemen", zegt hij bij De Morgen. "Want ik heb niets meer te leren in België, mijn statistieken spreken voor zich." Uiteindelijk kwam die transfer er mede door een blessure toch niet en bleef hij nog voor één jaar bij Club Brugge.

12 december 2022: Treuren na Argentinië
Lang krijgt van Louis van Gaal een uitnodiging voor het WK, waar hij veelal op de bank zal zitten. In de verloren kwartfinale tegen Argentinië krijgt Lang wel een invalbeurt, al had hij achteraf weinig mooie woorden over Argentinië.

19 februari 2023: F*cking pussies
Het werd een teleurstellend WK voor Lang en ook Club Brugge kende een moeilijk seizoen. Na het ontslag van Carl Hoefkens liep het onder Scott Parker niet veel beter. En daar kon Lang maar moeilijk mee om. In de derby tegen Cercle Brugge liep het ook fout af.

De Nederlander was in die derby zelf belangrijk met een doelpunt, maar de partij eindigde uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel. Lang was ziedend en haalde in de catacomben stevig uit. "F*cking pussies. Elke f*cking week", klonk het toen in een video van Het Laatste Nieuws.

29 april 2023: Hun held
De manier van Lang om doelpunten te vieren is verre van onbesproken gebleven. Zijn vinger op de mond kreeg flink wat reacties en leverde hem al meermaals fluitconcerten op van fans van andere ploegen. Lang zelf kon er wel om lachen.

"Die vinger op mijn mond is een beetje mijn kenmerk geworden", gaf hij aan bij Het Laatste Nieuws. "Omdat ik weet hoeveel dat met mensen doet. Ik geniet bovendien wel van die sensatie. Stiekem veel mensen, denk ik. Behalve als je voor de andere ploeg supportert. Dan haat je zulke gebaren. Maar als ik voor hun club zou uitkomen, dan was ik hún held geweest. Daar ben ik zeker van", lachte hij.

21 mei 2023: Kleine baby Alderweireld
Ook in de partij tegen Royal Antwerp FC van de afgelopen Play-Offs kwam Lang weer in opspraak na de wedstrijd. De Nederlander ging tijdens de wedstrijd even treiterig op de bal staan en kreeg daarna een woedende Toby Alderweireld tegenover zich. Het kwam even tot een akkefietje, waar Lang bij Eleven Sports nog even op terugblikte.

"Alderweireld wou een beetje stoer doen, hij was geïrriteerd door de nederlaag", klonk het. "Ik ben zo’n type speler, maar dan moet je mij aanpakken in een duel. En mij niet als een kleine baby bij de kraag komen pakken."

14 juni 2023: Geen goede verkopers
Eindigen doen we met misschien wel één van de laatste interviews van Lang als speler van Club Brugge. Opnieuw een afscheidsinterview van de Nederlander, die zelf maar moeilijk kan geloven dat hij nog steeds in België speelt.

"Kijk naar wat ik de afgelopen drie seizoenen bij Club Brugge heb gedaan. Als dat bij Ajax of PSV was, dan zat ik nu bij een Europese topclub", gaf hij aan bij Ziggo Sport. "Blijkbaar verkopen ze niet goed in België. Het is er ook taaier voetballen dan in de Eredivisie, meer beukers.”