OFFICIEEL: KRC Genk haalt groot talent Bonsu Baah (18) in huis

OFFICIEEL: KRC Genk haalt groot talent Bonsu Baah (18) in huis

06-07-2023 13:07 Laatste update: 13:12
19

KRC Genk heeft nog een groot talent in huis kunnen halen. De club heeft zich versterkt met de jonge achttienjarige Ghanees Christopher Bonsu Baah.

Dat kondigt Genk aan via de officiële kanalen. Bonsu Baah komt over van het Noorse Sarpsborg 08 FF en heeft zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract bij de Limburgers.

Bonsu Baah staat te boek als een bijzonder groot talent en was één van de smaakmakers in de Noorse Eerste Klasse. De voorbije drie maanden kwam hij twaalf keer uit voor Sarpsborg 08 FF en was hij daarin goed voor één doelpunt en één assist. De jonge Ghanees werd daarvoor ook beloond met een 59ste plek op de Golden Boy Award - een lijst met de grootste talenten onder 21 jaar op de Europese velden.

Volgens Genk waren die goede prestaties ook niet onopgemerkt gebleven en moest het snel schakelen om Bonsu Baah in huis te halen. De Limburgse club kondigt aan dat er ook concrete interesse was uit de Premier League, maar dat Genk hem toch in huis wist te halen. 'Uiteindelijk was het KRC Genk dat de jonge winger kon overtuigen van het project dat de club met hem heeft uitgetekend', schrijft men.