OFFICIEEL: Enrique vervangt Galtier en wordt de nieuwe hoofdtrainer van PSG

OFFICIEEL: Enrique vervangt Galtier en wordt de nieuwe hoofdtrainer van PSG

05-07-2023 17:14

Luis Enrique vervangt Christophe Galtier als trainer van Paris Saint-Germain. Dat maakt de club bekend via de officiële kanalen. De Spaanse trainer tekent een tweejarig contract in de Franse hoofdstad en Galtier vertrekt met een aanzienlijke premie.

Enrique was voor het laatst werkzaam als bondscoach van Spanje, waar hij vertrok na het WK in Qatar. Daarvoor was hij werkzaam bij onder meer AS Roma en FC Barcelona. Enrique werd deze zomer veelvuldig genoemd bij topclubs. Zo wilde onder andere Tottenham Hotspur hem ook hebben. Eerder was Julian Nagelsmann nog de topkandidaat in Parijs.

Met de komst van Enrique is de samenwerking tussen Galtier en PSG na één seizoen geëindigd. Volgens L’Équipe krijgt de Franse trainer wel een mooi geldbedrag mee van de clubleiding: zo'n negen tot tien miljoen euro. Galtier kwam eerder nog negatief in het nieuws, vanwege een zaak rondom vermeend racisme. De Fransman en zijn zoon zouden zelfs opgepakt zijn. In een mail deed Galtier een aantal racistische uitingen over spelers, maar de trainer ontkent alles.

Enrique sprak op zijn eerste persconferentie bij PSG de aanwezige media al in het Frans toe. "Ik wil de club, de eigenaar en de sportief directeur bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij hebben. Ik ben heel blij om hier te zijn en ik hoop het vertrouwen terug te kunnen betalen met prijzen. Ik spreek nog niet zo goed Frans, maar ik ga het wel leren."