Antwerp speelt eerste oefenpot gelijk, 16-jarige Ilenikhena scoort direct

01-07-2023 14:27
5

Royal Antwerp FC heeft een eerste oefenwedstrijd tegen Lierse Kempenzonen afgewerkt. De landskampioen speelde 1-1 gelijk. Coach Mark van Bommel liet 23 spelers minuten maken.

Het balbezit in de eerste helft was voor Antwerp, maar thuisploeg Lierse hield de boel goed gesloten. Daardoor bleef de ruststand ook bij een brilscore. Na de pauze kwamen elf nieuwe Antwerp-spelers het veld op, waaronder de 16-jarige nieuwkomer Ilenikhena.

En na twintig minuten mocht de Nigeriaan meteen vieren. Antwerp kreeg een strafschop die de aanvaller koelbloedig kon omzetten. Acht minuten later stonden de bordjes alweer gelijk. Ook Lierse scoorde via een strafschop. Uiteindelijk bleef het ook bij 1-1.

RAFC – eerste helft: J. Butez – J. Bataille – T. Alderweireld (c) – Z. Van Den Bosch – G. Avila – A. Yusuf – C. Scott – J. Ondrejka – A. Muja – G. Kerk – V. Janssen

RAFC – tweede helft: O. De Wolf (c) – M. Davis – K. Delaporte – N. Wyns – L. Krasniqi (87’ G. Degallaix) – N. Courtens – A. Verstraeten – M. Horemans – V. Udoh – G. Mbuyi-Mbayo – G. Ilenikhena

Doelpunten: 66’ 1-0 Ilenikhena (p), 74’ 1-1 (p)