Pirlo kijkt uit naar nieuw avontuur bij Sampdoria: Dat is het doel

Pirlo kijkt uit naar nieuw avontuur bij Sampdoria: "Dat is het doel"

28-06-2023 19:00
5

Andrea Pirlo kijk ernaar uit om aan de slag te gaan als coach van Sampdoria. De oud-middenvelder van onder meer AC Milan en Juventus werd woensdag gepresenteerd als nieuwe trainer van de Serie B-club. 

Het doel van de club én Pirlo is om Sampdoria weer naar de Serie A te leiden. "Natuurlijk heb ik tijd nodig, maar we willen zo snel mogelijk weer hogerop. Het doel is om direct terug te keren naar de Serie A, aldus de manager op de clubsite. 

De aanstelling bij Sampdoria betekent zijn tweede kans als trainer in Italië. Eerder stond hij aan het roer bij Juventus, waar hij na een teleurstellend seizoen moest vertrekken. Daarna ging hij in Turkije aan de slag bij Fatih Karagümrük. "Ik moest terug naar de basis om te groeien als coach. Nu heb ik al veel meer ervaring en bewustzijn. Het was ook niet mijn idee om direct in de top te starten als coach, maar het was een kans die zich aandiende. Voor mij is het alsof ik een Serie A-club coach."

Pirlo heeft veel gevoel bij Sampdoria. De voormalig voetballer speelde er nooit, maar raakte betoverd door het team waarmee Sampdoria landskampioen werd in 1991. "Deze club is een van de symbolen van het Italiaanse voetbal. Toen ik opgroeide, keek ik naar Gianluca Vialli en Roberto Mancini, de legendes van de Scudetto. Nu heb ik de kans om hier een boegbeeld te worden. Ik kan niet wachten."