OFFICIEEL: Cercle spreekt Monaco-connecties nog eens aan en haalt Semedo binnen

OFFICIEEL: Cercle spreekt Monaco-connecties nog eens aan en haalt Semedo binnen

28-06-2023 13:11 Laatste update: 13:21
13

Cercle Brugge heeft nog eens zaakjes kunnen doen met moederclub AS Monaco. Jordan Semedo Varela wordt voor een jaar gehuurd. Ondanks zijn jeugdige leeftijd mag de verdediger zich al een WK-ganger noemen.

Pas twintig is Semedo, maar eind mei en begin juni was hij wel actief op het wereldkampioenschap U20. Dat werd een kleine ontgoocheling, aangezien Frankrijk er niet in slaagde om de groepsfase te overleven. Onze zuiderburen moesten Gambia en Zuid-Korea voorlaten en hadden onvoldoende punten gescoord om door te stoten als beste derde.

Die teleurstelling kan Semedo nu doorspoelen met een overstap naar Cercle. Het gaat weliswaar slechts om een tijdelijke overeenkomst, aangezien hij een jaartje op uitleenbasis op Jan Breydel zal voetballen. Op de eerste trainingen van De Vereniging was de Fransman al aanwezig. Nu zijn de papieren dus helemaal in orde gebracht. 

Onlangs kwam het nieuws naar buiten dat Monaco eraan denkt om afstand te nemen van Cercle. Voorlopig zit er geen schot in die zaak. Het lijkt ook geen rem te zetten op de samenwerking tussen beide ploegen.