Je kan nooit liefde genoeg hebben: Anderlecht vindt in Olsa Brakel al 14e partner

Je kan nooit liefde genoeg hebben: Anderlecht vindt in Olsa Brakel al 14e partner

27-06-2023 15:16
2

RSC Anderlecht heeft haar netwerk nog wat verder uitgebreid. De Belgische recordkampioen gaat in de komende jaren nauw samenwerken met Olsa Brakel, dat uitkomt in Tweede Nationale.

Met een bericht op de eigen website heeft Anderlecht het nieuws rond de samenwerking publiekelijk bekend gemaakt. Olsa Brakel is nu al de veertiende partnerclub van paars-wit. De Oost-Vlamingen krijgen lof vanuit Brussel. Niet alleen doet de A-ploeg het uitstekend, met negen zelf opgeleide spelers in de kern, maar er is eveens een B-ploeg actief in tweede provinciale. Daar krijgt de lokale jeugd volop haar kansen.

Anderlecht en Olsa Brakel gaan de komende drie jaar intensief met elkaar samenwerken. Kennis en expertise zullen gedeeld worden. In Brakel reageert men vanzelfsprekend opgetogen. 'RSC Anderlecht bewijst dat het credo ‘in youth we trust’ geen holle begrippen zijn in de voetbalwereld. RSCA staat bekend als de beste jeugdopleiding van het land', klinkt het. Volgens het bestuur van de Oost-Vlamingen toont de filosofie van beide clubs veel overeenkomsten.