Tweet van Balikwisha demonstreert frustratie bij beloften

Tweet van Balikwisha zegt genoeg: Jonge Duivels balen van zure 2-2 tegen Georgië

24 juni om 22:46
Laatste update: 24 juni om 23:16

De Jonge Duivels hebben zichzelf in de voet geschoten tegen Georgië. Na een overtuigende eerste helft stonden de troepen van Jacky Mathijssen 0-2 voor, maar het gastland slaagde erin die achterstand nog ongedaan te maken: 2-2. Bij Michel-Ange Balikwisha heeft die ommezwaai er hard ingehakt.

De ontgoocheling viel vlak na het laatste fluitsignaal al van de gezichten van de beloften af te lezen. Ook op sociale media komt die emotie tot uiting. Balikwisha plaatste op zijn Twitter-profiel drie veelzeggende emoji's. Boze gezichtjes met gevloek in de mond, het lijkt erop te wijzen dat de vleugelaanvaller van Royal Antwerp FC nog in zijn hoofd zit met de strafschopfase uit de eerste helft.

Toen sneed Balikwisha via links in het strafschopgebied, waarna hij duidelijk werd neergehaald door een Georgische tackle. De Kroatische scheidsrechter van dienst weigerde echter in te grijpen. Aangezien er in de groepsronde ook geen VAR actief is, was de fase daarmee meteen afgerond. Wanneer je dan uiteindelijk een 0-2-voorsprong nog uit handen geeft, valt een reactie à la Balikwisha al eens te begrijpen ...

Of was de aanvaller misschien ontevreden omdat hij naar de kant werd gehaald? In ieder geval moest Mathijssen hem even stevig vastgrijpen bij zijn wissel. Olivier Deman kwam Balikwisha vervangen met nog een klein kwartier te spelen. Even later viel dan de verduivelde gelijkmaker.