VP rapport: De Cuyper bijna een perfecte helft, verval door Georgische moed

24-06-2023 21:42 Laatste update: 25-06-2023 20:12
9

De Belgische Beloften op rapport na het teleurstellende 2-2 gelijkspel tegen Jong Georgië. De Jonge Duivels speelden een zeer sterke eerste helft en wisten twee keer te scoren via Maxim De Cuyper en Largie Ramazani. Er leek dan ook geen wolkje aan de lucht. Toch bleek niets minder waar en wisten de Georgiërs op geloof en enthousiasme een gelijkspel te verwezenlijken.

Maarten Vandevoordt 6,5
In de eerste helft heeft Vandevoordt erg weinig hoeven te doen, de doelman maakte weer een zelfverzekerde indruk en liet merken dat er niets aan de hand was. In de tweede helft moest Vandevoordt twee keer een bal uit het net halen, maar bracht hij ook de nodige reddingen op gevaarlijke situaties.

Maxim De Cuyper 7,5
De Cuyper speelde een uitstekende eerste helft, hij speelde een bevlogen helft en kon bijna niets verkeerd doen. Dit was terug te zien in zijn goede kopdoelpunt en zijn slimme assist op Ramazani. In de tweede helft hebben we de bevlogenheid van De Cuyper helaas veel minder kunnen zien.

Koni De Winter 6,5
De Winter speelde een degelijke wedstrijd achterin samen met Zeno Debast. De Winter zat er weer meerdere malen goed tussen en bleef kalm. Toch was het voor de Belgische Beloften wel zeer prettig geweest als hij met een blok kon komen tegen Georgië zoals hij zo vaak tegen Jong Oranje kon doen.

Zeno Debast 6,5
Debast kon zich weer goed vastbijten in zijn directe tegenstander. De spits van Georgië had geen fijne avond tegen Debast. Debast zat er meerdere malen goed tussen en kwam vaak goed voor zijn man. Toch kostte het de Belgische Beloften wel regelmatig een vrije trap. Debast kreeg uiteindelijk last en werd vervangen voor Al-Dakhil.

Hugo Siquet 6
Siquet speelde net als alle andere Belgische Beloften een prima eerste helft. Via zijn voorzetten werden de Jonge Duivels meerdere malen gevaarlijk, maar ook daar was in de tweede helft heel weinig van terug te zien. Siquet werd uiteindelijk gewisseld voor Van Der Brempt.

Aster Vranckx 6,5
Vranckx speelde voor een groot gedeelte een degelijke wedstrijd bij de Jonge Duivels. Meerdere malen was duidelijk terug te zien waarom hij de aanvoerder is van deze ploeg. Toch lukte het Vranckx niet om zijn ploegmaats scherp genoeg te krijgen om de overwinning over de streep te trekken.

Mandela Keita 6
Keita begon de wedstrijd met veel vertrouwen. Hij zocht de oplossing ook al stond hij flink onder druk van Georgië. De middenvelder kon alleen niet voorkomen dat de ploeg steeds meer onder druk kwam te staan en dit kwam ook zijn eigen spel niet ten goede. Keita had zelf scherper in mogen grijpen op het afstandsschot van Georgië dat de aansluitingstreffer betekende.

Largie Ramazani 7
Ramazani startte fanatiek aan de wedstrijd en je kon aan alles zien dat hij van plan was om zijn stempel op deze wedstrijd te drukken. De aanvaller had al eerder een doelpunt moeten maken, maar wist via het hoofd de Belgische Beloften op 0-2 te brengen. Ramazani werd gewisseld voordat de ploeg volledig in verval raakte.

Charles De Ketelaere 6,5
De Ketelaere was voor een aanvallende middenvelder weer zeer bedrijvig aan het mee verdedigen. Zeer veel intercepties en hij kon bij vlagen flink wat gevaar stichten. Toch had De Ketelaere de Belgische Beloften moeten verlossen tegen Georgië, maar hij kon zijn doelpuntendroogte niet verbreken en miste een grote kans.

Loïs Openda 6
Waar de Jonge Duivels een zeer sterke eerste helft speelden, viel Openda tegen. De spits wilde wel, maar zijn aannames waren niet goed en hij kon niet loskomen van zijn directe tegenstanders. In de tweede helft bleef hij als een van de weinige overeind doordat hij gevaar bleef stichten, maar deze wedstrijd bracht hij te weinig.

Michel-Ange Balikwisha 6,5
Balikwisha liet net als De Ketelaere zien dat hij niet te beroerd is om ook mee te verdedigen. De speler was niet alleen voorin van waarde, maar loste ook defensief een hoop op. Balikwisha was zeer dichtbij een treffer maar raakte vol de paal. Balikwisha werd uiteindelijk gewisseld voor Raskin.

Wisselspelers

Nicolas Raskin 5,5
Raskin kwam in de ploeg voor Ramazani, het was duidelijk zichtbaar dat hij niet op die plek hoorde te staan. Raskin kwam weinig in het spel voor en kon de Belgische Beloften niet de extra controle bezorgen waar de ploeg op het eind zo naar snakte.

Ignace Van Der Brempt 5
Van der Brempt kwam het veld in voor Siquet, de rechtsback kwam het veld in toen de ploeg er mentaal niet goed inzat. Helaas kon Van Der Brempt hier geen verandering in brengen, de speler ging mee in de neerwaartse spiraal en kon de assist op de gelijkmaker niet eruit halen. In de blessuretijd kreeg Van Der Brempt nog een gele kaart voor een harde charge.

Ameen Al-Dakhil 6
Al-Dakhil kwam in de 78e minuut het veld binnen voor Debast. Al-Dakhil kon van achteruit niet de ploeg helpen om uit de Georgische druk te komen. De speler kon zich niet onderscheiden in de laatste fase tegen een moedig Jong Georgië.